Rolety a deti: Ako vybrať bezpečné a praktické riešenie pre rodinné domy

Rodičia malých detí by vedeli rozprávať. Stačí chvíľka nepozornosti a bežná vec v domácnosti môže byť hrozbou pre malých zvedavcov. Pri roletách a všeobecne pri vnútornom tienení predstavuje potenciálne riziko šnúrka ovládania. Pri nej hrozí, že si do nej malý objaviteľ zamotá časti tela. Na čo by ste mali myslieť pri výbere a inštalácii vnútorných roliet?

Ako zaistiť bezpečnosť dieťaťa?

Ak už doma máte tieniaci prvok, ktorý sa ovláda retiazkou alebo šnúrkou, dbajte na to, aby bolo ovládanie umiestnené v dostatočnej výške mimo dosah dieťaťa. Retiazka by mala byť vo výške minimálne 150 cm nad úrovňou podlahy. Neumiestňujte v blízkosti ovládacieho prvku postieľku, pozor na pohovku a nábytok, na ktoré dieťa ľahko vylezie.

Rolety-a-deti

Vhodný výber ovládania

Do domácnosti s malými deťmi sú vhodné modely bez ovládania šnúrkou. Manuálne ovládané rolety sú k dispozícii s ovládaním kľukou, pri závesoch, záclonách a japonských stenách je možné ovládanie ťahom ruky. Plisé rolety na ovládanie využívajú madlo. Ak aj dieťa na ovládací prvok dočiahne, nehrozí riziko zamotania. 

Snímek obrazovky 2024-06-27 v 12.12.54

Bezpečné motorické ovládanie

Motorické ovládanie je bezpečné a mimoriadne komfortné. Možnosť stiahnuť roletu diaľkovým ovládačom či aplikáciou v mobile ocenia rodičia pri uspávaní, príjemné prítmie v miestnosti zabezpečia bez toho, aby museli vstať od dieťatka. Niektoré deti dokážu spať aj pri relatívnom hluku, iné zobudí aj tichý šepot. Pripojte motoricky ovládané tienenie do systému inteligentnej domácnosti a stiahnite roletu bez toho, aby ste vstúpili do miestnosti a riskovali vŕzganie dverí alebo podlahy.  

Screen rolety (19)

Zvažujete kúpu interiérového tienenia? Obráťte sa na našich špecialistov a vyberte si maximálne funkčné a bezpečné riešenie. Sme tu pre vás v Žiline, Košiciach, Bratislave a samozrejme online.