Predstavujeme slnolamy: Funkčné riešenie s eleganciou, ktorú hľadáte

Fixné slnolamy sú stále fasádne prvky, ktoré majú svoje uplatnenie skôr na komerčných a verejných budovách. Posuvné slnolamy sa čoraz viac tešia obľube majiteľov rodinných domov, ktorí ich využívajú na tienenie terás, okien a loggií. Môžete ich poznať aj ako posuvné okenice alebo paravány. Konštrukciu tvorí koľajnicový závesný systém, spodná vodiaca koľajnica, hliníkový rám a výplň. K dispozícii sú hliníkové lamely, lamely s efektom dreva, mimoriadne trvácne lamely z cédrového dreva a screenová látka rôznych farieb. 

Snímek obrazovky 2024-08-20 v 12.27.38

Ovládanie slnolamov

Posuvné slnolamy je možné ovládať manuálne ťahom ruky, alebo motoricky. Najmä pri väčších rozmeroch odporúčame zvoliť motorické ovládanie, pretože manuálne ovládanie môže byť fyzicky náročnejšie. 

Snímek obrazovky 2024-08-20 v 12.29.03

Ešte pred výberom slnolamov

Pri fixných horizontálnych a fasádnych slnolamoch je potrebný svetlotechnický posudok. Na jeho základe je navrhnuté umiestnenie slnolamu a jeho ďalšie parametre tak, aby bol pri pohybe slnka po oblohe účinný. 

Pri bežných posuvných slnolamoch je dôležité, aby boli strop a podlaha rovnobežné. Pri nerovnostiach ako jediný ponúka ponúka riešenie výrobca Renson, ktorý má patentované riešenie s pohyblivým spodným bežcom. 

 

Nepodceňujte výber vhodného tieniaceho prvku s dlhou životnosťou. Kontaktujte nás online alebo navštívte naše showroomy v Žiline, Bratislave a v Košiciach.