Pohoda pod pergolou: ako si zabezpečiť súkromie, ak máte blízko susedov?

Ak bývate pri rušnej ceste alebo máte blízko susedov, s novou pergolou skôr či neskôr príde potreba väčšieho súkromia. Riešením sú bočné prvky, ktoré okrem zabezpečenia súkromia celkovo poskytujú komfort na terase bez ohľadu na počasie. Všestranné pergoly z našej ponuky sú prispôsobené na umiestnenie bočných prvkov už vo fáze výroby. Na ich umiestnenie by ste mali myslieť, rovnako ako napríklad na osvetlenie, už pri samotnej objednávke. Aké možnosti ochrany súkromia sú k dispozícii?

Screenové rolety

Screenové rolety patria k najmodernejšiemu spôsobu tienenia a ochrany súkromia. Ochránia vás pred zvedavými pohľadmi a ostrým slnkom, no priestor terasy ostane stále dostatočne presvetlený. Susedia nevidia, čo sa deje u vás na terase, no vy máte stále vizuálny kontakt s okolím. Perforovaná látka mimoriadne dobre odoláva vetru a poveternostným vplyvom. Na výber sú látky s rôznou priepustnosťou svetla a v desiatkach farbách. Nevybrali ste si? Nechajte si na roletu vytlačiť obľúbenú fotografiu alebo logo firmy. 

A čo je najlepšie, tie prémiové pergoly majú screenovú roletu integrovanú priamo v ráme. 

Ďalšia ochrana pred:

  • zvedavými pohľadmi
  • ostrým slnkom

Snímek obrazovky 2024-09-03 v 19.25.08

Posuvné panely

Posuvné panely sú mimoriadne atraktívne. Základ tvorí odolný hliníkový rám a fixné alebo naklápateľné lamely, ktoré sa prispôsobia dizajnu vašej terasy. Vyberte si odolné lamely z cédrového dreva, lamely s efektom dreva alebo hliníkové lamely. Panely sa pohybujú v koľajnicovom systéme s mimoriadne tichým chodom, vďaka čomu môžete pergolu kompletne uzavrieť, alebo si vychutnať nerušený výhľad do okolia. Prírodné drevo navodí dokonalý pocit vonkajšej obývačky a zabezpečí dostatok súkromia.

Ďalšia ochrana pred:

  • zvedavými pohľadmi
  • ostrým slnkom
  • dažďom
  • vetrom

Snímek obrazovky 2024-09-03 v 19.26.41

Vonkajšie závesy

V porovnaní s ostatnými bočnými prvkami pôsobia vonkajšie závesy viac romanticky a útulne. Špeciálne látky určené do exteriéru odolávajú nečistotám, plesniam a vode. Ochránia vaše súkromie a nepustia na terasu ostré slnko. Závesy však rozhýbe aj jemný vánok, preto ich odporúčame kombinovať s posuvnými sklami

Ďalšia ochrana pred:

  • zvedavými pohľadmi
  • ostrým slnkom

Snímek obrazovky 2024-09-03 v 19.27.52

Posuvné sklá

Hoci posuvné sklá nechránia súkromie, oceníte ich počas chladných, veterných a daždivých dní. Uzavrite terasu posuvnými sklami a užívajte si výhľad do záhrady v teple a pohodlí počas celého roka. Pre ešte väčšie pohodlie ich skombinujte so screenovou roletou alebo vonkajším závesom. 

Ďalšia ochrana pred:

  • chladom
  • dažďom
  • vetrom

Snímek obrazovky 2024-09-03 v 19.29.38_1

Investícia do vlastného pohodlia a súkromia sa vždy oplatí. Urobte zo svojej terasy vonkajšiu obývačku a užívajte si nerušený relax bez nežiaducich pohľadov susedov. Vyberte si prémiové pergoly v našich showroomoch v Žiline, Košiciach a v Bratislave. Váš priestor, vaša voľba.