Odborníci radia: tri podmienky, ktoré musí spĺňať podlaha pod pergolou

Bez ohľadu na to, či plánujete pergolou zastrešiť terasu pri dome alebo bude samostatne stáť v záhrade, mala by podlaha spĺňať tri podmienky, aby ste mohli využívať všetky jej technologické výhody:

Kotviace prvky pergoly

Naše montážne tímy kotvia pergolu o hotovú prípravu. Naši zákazníci si najčastejšie volia betónové pätky, odporúčame rozmer aspoň 30 × 30 cm a hĺbku ideálne 120 cm. Ak už máte terasu vybetónovanú, nosné profily kotvíme priamo o platňu. V istých prípadoch je možné pergolu kotviť aj o zemné skrutky

Snímek obrazovky 2024-08-27 v 13.00.18

Odvodnenie terasy

Pergoly z našej ponuky majú systém na odvod vody integrovaný v nosných profiloch, v ideálnom prípade voda končí mimo povrch terasy. Pri príprave terasy myslite na drenážny systém, ktorý dažďovú vodu a vodu z topiaceho sa snehu odvedie preč z terasy. 

Snímek obrazovky 2024-08-27 v 13.02.06

Stopercentne vodorovný povrch

Vodorovná podlaha absolútny základ pre montáž bočných prvkov ako screenové rolety, posuvné sklá a paravány. Dobrú službu urobí podlaha na plastových terčoch. S nimi dosiahnete úplnú rovinu aj tam, kde je pevný podklad spádovaný. 

 

Špeciálny tip:

Neodporúčame pergolu montovať priamo na podlahu. Ak už ju máte hotovú, je lepším riešením časť pod nosnými profilmi rozobrať a po ich ukotvení ich zase uložiť. Pri montáži na podlahu totiž odvodňovacie systémy neplnia svoj účel a po daždi budete mať na terase množstvo vody. 

Snímek obrazovky 2024-08-27 v 13.03.50

 

Venujte príprave podlahy na terase dostatočnú pozornosť, vyhnete sa možným komplikáciám počas montáže. V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte našich špecialistov pre exteriéry. Sme vám dispozícii v Žiline, Košiciach, Bratislave a samozrejme online.