Ako vybrať rolety do vašej kúpeľne: Vodoodolné a praktické možnosti

Aktuálny trend kúpeľni prináša väčšie okná, výnimkou nie sú ani dvere, ktoré z kúpeľne vedú na terasu alebo balkón. S tým prichádza potreba chrániť súkromie pri starostlivosti o telo a relaxu. S väčšou plochou okien sa zvyšujú aj estetické nároky na tieniace systémy. Zabudnite na klasické žalúzie. Doprajte svojej kúpeľni svieži vzhľad s roletami. Dychberúca ponuka farieb, vzorov a látok s rôznou priepustnosťou svetla vás pohltí.

 

Špecifiká tienenia kúpeľne

Najväčším strašiakom je vlhkosť a prskajúca voda pri sprchovaní alebo kúpaní. Buďte bez obáv, pri vhodnom výbere látky vás tieto špecifiká nemusia obmedzovať. 

Odolný mechanizmus rolety

Mechanizmus na uchytenie a ovládanie roliet vlhku bez problémov odolá. Je vyrobený z kvalitných komponentov, ktoré zvládnu vlhké prostredie a pár kvapiek vody bez poškodenia. 

Na vlhkosť a vodu sú citlivé motoricky ovládané rolety. Motor a elektroinštalácia nesmie prísť do kontaktu s vodou. Už pri samotnej inštalácii dbajte na to, aby ste znížili riziko kontaktu citlivých častí s vodou. 

Vhodný výber látky

Pri výbere látky rolety sa nemusíte nejako zvlášť obmedzovať. Látky s PVC úpravou a bežné screenové rolety sú v poriadku. Sú dostupné v atraktívnych farbách a vzoroch. V kúpeľni sa však vyhnite prírodným materiálom, ktoré sú citlivejšie na vlhkosť a sú náchylnejšie na pleseň. 

 

Vhodné riešenie do kúpeľne

Rolety deň a noc

Rolety deň a noc tvoria pásy sieťoviny a nepriesvitnej látky. Pri ich pohybe sa vzájomne prekrývajú a tak regulujú množstvo svetla v interiéri. Zlaďte látku s farebnosťou kúpeľne, alebo pridajte dominantný farebný prvok do uniformnej kúpelne. 

Snímek obrazovky 2024-07-31 v 11.52.02

Plisé roleta

Vyzerá ako poskladaná harmonika. No jej najväčšou prednosťou je, že je možné posúvať ju v oboch smeroch. Umiestnite roletu do strednej časti a doprajte si súkromie a zároveň slnečné svetlo. Plisé roleta sa prispôsobí aj oknám nepravidelného tvaru ako je kruh, polkruh a trojuholník. 

Snímek obrazovky 2024-07-31 v 11.53.25

Japonské steny

Japonské steny, alebo tiež panelové závesy, sú široké pruhy látky uchytené na koľajnicovom systéme. Pokrývajú plochu od stropu až po podlahu, na rozdiel od závesov nie sú nariasené. Sú mimoriadne estetické a pristanú veľkorysým kúpeľniam v minimalistickom štýle

Snímek obrazovky 2024-07-31 v 11.54.54

Látkové rolety

Tradičná roleta v modernom ponímaní je maximálne estetická a funkčná. Jej najväčšou výhodou je výber látok. Tlmené odtiene, žiarivé farby, florálne motívy, zatemňujúce látky, vyberte si dizajn držiakov, retiazok, hriadeľ ukrytý v kazete alebo bez nej. Fantázii sa medze nekladú. 

Snímek obrazovky 2024-07-31 v 11.56.30

Premeňte vašu kúpeľňu na oázu pokoja a relaxu. Navštívte naše showroomy v Žiline, Košiciach a v Bratislave, naši špecialisti pre interiérové tienenie vám radi odporučia riešenie na mieru.