Ako sa chrániť pred jarnými alergiami s pomocou sietí proti hmyzu

Jar sa pre väčšinu ľudí spája s príjemnými pocitmi. Vonku začína byť príjemne teplo, po zachmúrených mesiacoch je konečne viac svetla, príroda sa začína prebúdzať. Pre alergikov začína náročné obdobie. Vo vzduchu lieta množstvo peľu a prachu. Kýchanie, začervenanie očí, upchatý noc, to je len časť symptómov, ktoré alergikov trápi. A kým väčšina z nás otvára okná dokorán, alergici sa snažia uniknúť pred peľom. Aj pre nich existuje riešenie, ako si dopriať čerstvý vzduch a zároveň byť doma v bezpečí: protipeľové siete proti hmyzu. 

Siete proti hmyzu pre alergikov

Protipeľové siete pre alergikov sú vlastne siete proti hmyzu s husto tkanou štruktúrou. Okrem dotieravého hmyzu dnu nevpustia ani peľ a prach z ulice. Ľuďom s alergiami umožňujú vetrať a zároveň sa vyhnúť alergénom z exteriéru. Protipeľovú sieťovinu je možné použiť na pevné aj posuvné systémy proti hmyzu. Dôležité je, aby sieťka dobre priliehala.

Sieťovina je vyrobená zo skleného vlákna s PVC vrstvou, vďaka čomu odoláva zmenám teplôt a má dlhú životnosť

Daňou za bezpečný domov je údržba sieťky. Pre jej jemné tkanie je nevyhnutné umývať ju od prachu a peľu častejšie, ako bežné siete proti hmyzu. Ideálne na čistenie je mäkká kefka a mydlový roztok. 

217-7

Ďalšie tipy, ako bojovať s alergiou

Udržiavajte svoj domov čistý. Pravidelne vysávajte a utierajte prach, aby ste odstránili čo najviac alergénov. Myslite na to, že prach a peľ sa zachytáva aj na oblečení, preto ho perte častejšie. Podľa toho, ako veľmi vás symptómy obťažujú, zvážte aj čističku vzduchu, venujte pozornosť pravidelnému čisteniu filtrov. 

Pri pobyte vonku sa chráňte okuliarmi. Najmenej peľu je v ovzduší skoro ráno a po daždi. Naopak, najviac ho je počas suchých a veterných dní. Po návrate domov nezabudnite na sprchu a umyte si aj vlasy

kvitnuca-luka-final

Uľahčite si život čo najviac. Kontaktujte našich špecialistov na exteriérové tienenie, alebo nás navštívte v Žiline, Košiciach a v Bratislave.

!-- Ybug code start (https://ybug.io)